به گزارش خبرگزاری مهر، یونس فاتح در گفتگو با خبرنگاران افزود: ضمن بازدید از تعاونی های شهرستان تبریز با بیان این مطلب افزود: هدرروی سرمایه در شرکت های تعاونی کاهش می یابد.
وی اظهار داشت: در سالی که به تدبیر رهبر فرزانه انقلاب به نام سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، نامگذاری شده، نقش تعاونیها در تحقق این هدف موثر است.
یونس فاتح با بیان اینکه تعاون یک اعتقاد، ایدئولوژی و راهکار اساسی برای فعالیت های مردمی دربخش اقتصاد است، گفت: بخش تعاون بخش مردمی اقتصاد کشور است و هر زمان که مردم وارد فعالیت های اقتصادی شده اند، موفقیت های زیادی در پی داشته است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: فعالیت مردم در اقتصاد موفقیت های زیادی به همراه دارد، مشروط به آنکه این فعالیت ها مدیریت شوند.
وی افزود: فعالیت در بخش تعاون یک فعالیت موقت و گذرا نیست بلکه فعالیتی دائمی و پایدار است، بنابراین کسی که می خواهد در این بخش فعالیت کند باید با این نگاه وارد شود.
فاتح با اشاره به تغییر ترکیب جمعیتی نیروی کار افزود: اکنون نیروهای سنتی از صحنه کار خارج و نیرو های جوان و تحصیل کرده و زنان جایگزین آنان می شوند.
وی خروج 70 درصدی نیروهای سنتی از بازار کار را فرصت طلایی دانست و گفت: اقتصاد کشور باید از این فرصت به خوبی بهره برداری کند.
فاتح با بیان اینکه انتظار کارآفرینی از زنان بیشتر است، افزود: زنان به دلیل داشتن فکر خلاق و بردباری زیاد می توانند کارآفرینان موفقی باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تکلیف دولت برای افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی در برنامه پنجم توسعه گفت: روند کاهش تعداد وزارت خانه ها با این هدف انجام گرفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان اینکه قوی ترین ملت، ملتی است که حقوق بگیرانش در دولت کمتر و خود تولید کننده باشد، افزود: کاهش وزارتخانه ها بستر لازم را برای توسعه فراهم خواهد کرد.
یونس فاتح در ادامه با اشاره به وجود سه بانک فعال در حوزه تعاون و حمایت از بخش تعاون گفت: هر فعالیت اقتصادی نباید متکی به بانک باشد، به ویژه در شرایط فعلی که کار خطرناکی است.
وی افزود: فعالان اقتصادی باید زمانی از بانک استفاده کنند که چاره ای جز آن نباشد و به گونه ای از سیستم بانکی استفاده کنند که بانک در خدمت آنان باشد نه آنان در خدمت بانک باشند.
فاتح ادامه داد: تکیه به بانک کار بسیار خطرناکی است اما اگر حساب شده باشد، مشکل گشا خواهد بود و سیستم بانکی باید خلاء نقدینگی را حل کند.
وی تصریح کرد: انتظار ما از بانک ها این است که از فعالان تعاون حمایت و با تزریق تسهیلات به آنان انرژی رسانی کنند.
فاتح همچنین ابراز داشت: شرکتهای تعاونی با توسعه و ترویج فرهنگ تعاون و مشارکت مردمی، ترغیب فعالیتهای جمعی در راستای تجمیع سرمایههای اندک به ویژه در میان اقشار تحصیلکرده جویای کار در ایجاد اشتغال پایدار و رشد و بالندگی ایران سرافراز اسلامی، نقش بسزایی دارند.
نظر شما